Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2023)

Nowy produkt

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2023) – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

48,00 zł brutto

  • 25 g
  • 50 g

Więcej informacji

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium) (2023) - jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Zrobiony o każdej porze roku "Kursy Zhi Chun" wyróżnia się delikatnym, subtelnym smakiem i zapachem, mimo że rośnie na małych wysokościach. A plony zbierają do 6 razy w roku. W procesie przetwarzania herbaty liście przeszli wielokrotne skręcanie, lekkie utlenienie i umiarkowane nagrzewanie.

W postaci suchej – drobne węzełki błotno-zielonych tonów z maleńkimi sadzonkami. Zapach suchej herbaty słodki, trawiasto-kwiatowy. Napar przezroczysty, bardzo jasny z zielono-żółtym odcieniem.

Bukiet gotowej herbaty lekki, trawiasto-kwiatowy z nutą brzoskwiń, jagód jałowca i pestek dyni. Smak jest świeży, miękki, lekki, słodkawy, bez goryczy lub cierpkości. Delikatny, kwiatowy zapach z nutą wanilii i brzoskwini. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Wpływ na organizm: Herbata oolong Si Ji Chu do codziennego picia – lekka i wesoła, łatwa w zaparzaniu i hojna na pozytywne emocje. Wpływ orzeźwiający, delikatnie tonizuje, dodaje optymizmu.

Waga netto: 25g-50g

Parzenie: 6 g herbaty, 100-150 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-8 razy.

Najlepiej parzyć w: czajnik dla mocno-fermentowanych oolongów z purpurowej porowatej gliny lub gaiwan

Zbiór: wiosna 2023

Kraj pochodzenia: Taiwan

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2023)

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2023)

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2023) – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Produkty powiązane