Podkategorie
Herbata Oolong Bai Ji Guan (Biały koguci grzebień) – wyjątkowy oolong z gór Wu Yi.
Herbata oolong Dan Cong Ya Shi Dao Hua Xiang (Kacza Kupa) (2021). Region uprawy - prowincja Guangdong.
Herbata oolong Tie Luo Han lub Iron Arhat - to jedna z czterech znanych odmian klifowych oolongów, znana od czasów Qing. Herbata jest wysoko ceniona ze względu na wyjątkowe właściwości gastronomiczne i silny wpływ na organizm.
Herbata oolong Mi Lan Xiang Phoenix Dan Cong (Klasyczny) - „Samotne krzewy o zapachu orchidei”. Jeden z najbardziej znanych przedstawicieli herbat Oolong z Guandong, rodziny „Dan Cong” - herbat, zebranych z poszczególnych krzewów.
Herbata oolong Da Hong Pao (2021)(Premium)(大红袍). Tradycyjna herbata z Wuyi Shan, jest mieszanką kilku odmian herbaty, ze zrównoważonym smakiem i bogatym posmakiem. Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Wielka Czerwona Szata", jest jedną z najbardziej znanych odmian herbaty chińskiej.
Herbata oolong Da Hong Pao (2020)(Klasyczny)(大红袍). Tradycyjna herbata z Wuyi Shan, jest mieszanką kilku odmian herbaty, ze zrównoważonym smakiem i bogatym posmakiem. Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Wielka Czerwona Szata", jest jedną z najbardziej znanych odmian herbaty chińskiej.
Herbata oolong Gaoshan (Ceremonialny) - to wspaniały wysokogórski tajwański oolong, rośnie na wysokogórskich herbacianych plantacjach (1600 metrów), położonych w górach centralnej części Tajwanu.
Herbata oolong Huang Jin Gui (Golden Osmanthus)(黄金桂) -plantacje tej herbaty znajdują się w prowincji Fujian, w regionie Anxi. Jest to jedna z najwcześniejszych herbat.
Herbata oolong Lugu Dong Ding Ceremonialny - to wspaniały wysokogórski tajwański oolong, rośnie w miejscowości Lugu powiat Nantou.
Herbata oolong Mi Lan Xiang Phoenix Dan Cong (Premium) - „Samotne krzewy o zapachu orchidei”. Jeden z najbardziej znanych przedstawicieli herbat Oolong z Guandong, rodziny „Dan Cong” - herbat, zebranych z poszczególnych krzewów.
Herbata Amethyst GABA Oolong — tajwańska herbata z góry Alishan, przetworzona według specjalnej technologii, bez użycia tlenu. W wyniku tego procesu powstaje zwiększona zawartość kwasu gamma-aminomasłowego (GABA), który nadaje tej herbacie właściwości lecznicze.
Herbata oolong Si Ji Chun (2022) – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).