Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) (2023)

Nowy produkt

Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.

Więcej szczegółów

38,00 zł brutto

  • 25 g
  • 50 g

Więcej informacji

Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.

Napar ma łagodny, owocowy zapach, z nutą suszonych moreli i śliwek. Cierpkość czerwonej herbaty rozpływa się w słodkim miodowym posmaku.

Wpływ na organizm: Czerwona herbata Keemun Mao Feng odświeża oddech i prowadzi profilaktykę próchnicy; rozpuszcza nadmiar tkanki tłuszczowej i chroni przed miażdżycą; aktywuje trawienie; normalizuje przemianę materii i wiązania toksycznych metabolitów; stabilizuje procesy nerwowe i zmniejsza podatność organizmu na stres; ma trwały efekt odmładzający.

Keemun — to najlepsza ochrona przed zimnem i przeziębieniem w sezonie jesienno-zimowym, czy też w chłodne dni. Dzięki swojej ognistej naturze doskonale rozgrzewa i tonizuje, usuwa zmęczenie i dodaje sił witalnych.

Obniża również poziom cukru we krwi, poprawia trawienie i usuwa toksyny, zapobiega rozwojowi chorób sercowo-naczyniowych, poprawia przepływ krwi do mózgu i mięśni, a także zwiększa intensywność pracy serca. Doskonale łagodzi skurcze i ból głowy.

Waga netto: 25-50g

Parzenie: 5 g herbaty, 100 ml wody o temp. 100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-7 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan

Zbiór: wiosna 2023

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Anhui, powiat Qimen

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Anhui

Chiny, prowincja Anhui

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) (2023)

Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) (2023)

Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.