Brak produktów
Ostatnio przeglądane
Herbata Shu Pu-Erh Sui Yin Zi...
Nowy produkt
Herbata Shu Pu-Erh Sui Yin Zi (碎银子)(Drobne Srebro). Nowoczesna odmiana herbaty Shu Pu-Erh opracowana i opatentowana przez Yunnan Xishuangbanna Guchashan Tea Co., Ltd., produkującej herbaty pod kilkoma markami.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Herbata Shu Pu-Erh Sui Yin Zi (碎银子)(Drobne Srebro). Nowoczesna odmiana herbaty Shu Pu-Erh opracowana i opatentowana przez Yunnan Xishuangbanna Guchashan Tea Co., Ltd., produkującej herbaty pod kilkoma markami.
Herbata Shu Pu-Erh Sui Yin Zi są to mocne, twarde kawałki sprasowanej herbaty, podobne do małych ciemnobrązowych kamyków, zwykle lekko wydłużonych i kanciastych, o gładkiej, nieco błyszczącej powierzchni. W przeciwieństwie do Lao Cha Tou - "starych głów herbacianych", które są również mocno sprasowanym Shu Pu-Erhem, Sui Yin Zi sprawiają wrażenie granulek o jednorodnej masie, nie można już w nich odróżnić liści herbaty. Podczas parzenia nie rozpadają się i nie zwiększają objętości, "dno herbaciane" wygląda jak mokre czarne ziarna. Zapach Sui Yin Zi w postaci suchej jest powściągliwy, z wyraźną melodią starości i nutami kleistego ryżu nomi. Kolor naparu jest głęboki, jasny, czerwony z odcieniem koniaku.
Tekstura jest jedwabista, gładka, smak jest czysty, bogaty, słodkawy z nutami ryżu nomi. Wysokiej jakości Cha Hua Shi jest wyjątkowo stabilny podczas parzenia i może wytrzymać do 30 wycieków.
Wpływ na organizm: Herbata Shu Pu-Erh Sui Yin Zi działa bardzo łagodnie na błonę śluzową żołądka; uważa się, że są dobre dla osób starszych i osłabionych.
Waga netto: 25-100g
Parzenie: 5-7 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 6-8 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka lub zagotować imbryku o pojemności 0,5 litra.
Zbiór: 2020 rok
Kraj pochodzenia: Chiny
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.