Nowy Herbata Jiang Xiang Shu Pu-Erh (樟香普洱) Zobacz większe

Herbata Jiang Xiang Shu Pu-Erh (樟香普洱)

Nowy produkt

Herbata Jiang Xiang Shu Pu-Erh (樟香普洱) - Shu Pu-Erh 2004 roku z aromatem kamfory.

Więcej szczegółów

12,00 zł brutto

Więcej informacji

Herbata Jiang Xiang Shu Pu-Erh (樟香普洱) - Shu Pu-Erh 2004 roku z aromatem kamfory. Luźny Pu-Erh odmiany Gong Tin (Pałacowy), wyprodukowany w wiosce Pu Nin, w pobliżu miasta Lin Tsan w prowincji Yunnan.

Cechą jego jest to, że drzewa, z których zbiera się ta herbata rosną wymieszane z drzewami kamforowymi.

Wpływ na organizm: Ma silne działanie tonizujące, poprawia trawienie, spala tłuszcz, zwiększa odporność organizmu.

Waga netto: 10-100g

Parzenie: 5-7 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 4-5 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka lub zagotować w imbryku o pojemności 0,5 litra.

Zbiór: 2004 rok

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Yunnan

Chiny, prowincja Yunnan

Produkty powiązane