Herbata GABA Sheng Pu-Erh z Lincang (2018), 200g

Nowy produkt

Herbata GABA Sheng  Pu-Erh z Lincang (2018), 200g - Pu-erh ze starych drzew mocno sprasowane w formie ”ciastka” o wadze 200g, a tworzony w technologii GABA. Pochodzi z miejscowości Lincang w prowincji Yunnan.

Więcej szczegółów

61,00 zł brutto

  • 50 g
  • 100 g
  • 200g (ciasto)

Więcej informacji

Herbata GABA Sheng Pu-Erh z Lincang (2018), 200g - Pu-erh ze starych drzew mocno sprasowane w formie ”ciastka” o wadze 200g, stworzony w technologii GABA. Pochodzi z miejscowości Lincang w prowincji Yunnan.

Bukiet gotowej herbaty delikatny, z aromatem letnich kwiatów i miodu. Łagodny, słodki smak graniczy z przyjemnym, lekko kwaśnym posmakiem. Przy tym posmak zupełnie bez goryczy.

GABA jest jednym ze składników naszej krwi. Działa na nasz organizm, dokładniej na mózg, w sposób szczególny - wpływa na wszystkie pozostałe procesy w organizmie. Niedobór tego kwasu możemy uzupełnić przyjmując tabletki, w których jest on zawarty. Można również, w małych ilościach przyjmować go w celach: zapobiegawczym oraz poprawy pracy mózgu. Jednym ze źródeł kwasu gamma-aminomasłowego jest herbata-gaba.

Wpływ na organizm: Wpływ GABA dwojaki. Z jednej strony powoduje efekt hamulca: uspokaja mózg, pomaga w regulacji snu oraz działa przeciwdrgawkowo. Spożywanie herbaty wskazane jest przy silnym podnieceniu, nerwowym wyczerpaniu, przy dużym emocjonalnym zmęczeniu. Z drugiej strony GABA poprawia procesy metaboliczne w mózgu, reguluje krążenie krwi, odżywia komórki nerwowe energią, a mózg tlenem, co przyczynia się do poprawy ogólnego stanu organizmu. Nadaje mu aktywność i żywotność, jasne myślenie, zwłaszcza przy dłuższym stosowaniu.

W Japonii gaba-oolong herbata jest bardzo popularna i znana jako herbata do negocjacji. Biznesmeni stale borykają się z dużymi nerwowymi obciążeniami. Dbają więc o to, aby utrzymać w dobrej formie swój mózg, dlatego w dobrym tonie jest podanie filiżanki gaba-herbaty podczas negocjacji.

Waga netto: 50-200g

Parzenie: 5-6 g herbaty, 100 ml wody o temp. 95-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-7 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan

Zbiór: 2018

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan, Lincang

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Yunnan

Chiny, prowincja Yunnan

Produkty powiązane