Brak produktów
Ostatnio przeglądane
Herbata Sheng Pu-Erh Gushu Lancang...
Nowy produkt
Herbata Sheng Pu-Erh Gushu Lancang Lahu (2020) z chińskiej prowincji Yunnan.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Herbata Sheng Pu-Erh Gushu Lancang Lahu (2020) – zielony (sheng) pu-erh z południowej części prowincji Yunnan. Kulka zwijana jest z całych liści herbaty.
Świeży i orzeźwiający mocno słodki zielony (Sheng) Pu-erh z nutami leśnego miodu. Przetworzony ze starych tysiącletnich dzikich drzew herbacianych z mniej znanego regionu Lancang Lahu. Herbata jest prasowana w kulki po 8 g dla wygodnego parzenia.
Herbata bardzo mocna, wytrzymuje wiele przelewów (można ją pić przez cały dzień) i ma duży potencjał do dalszego dojrzewania.
Smak bardzo słodki i, w przeciwieństwie do klasycznych zielonych pu-erhów nie posiada owocowych nut. Posmak lekki, słodki, świeży, delikatny i kwiatowy.
Wpływ na organizm: Sheng Pu-Erh jest bardzo korzystny dla zdrowia, ponieważ jest doskonałym naturalnym przeciwutleniaczem. Ma działanie oczyszczające, poprawia trawienie, bardzo dobrze działa po spożyciu ciężkich i tłustych dań – normalizuje przemianę materii i pomaga w odchudzaniu. Sheng pu-erh to herbata, która pobudza i rozgrzewa. Nie można jednak pić Sheng pu-erh na pusty żołądek, ponieważ może to powodować ból i dyskomfort oraz przyczynić się do zaostrzenia zapalenia błony śluzowej żołądka.
Waga netto: 8g
Parzenie: 8 g herbaty, 100 ml wody o temp. 95-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 4-5 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan
Zbiór: 2020 rok
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.