Brak produktów
Ostatnio przeglądane
Purpurowy Ya Bao (2019) – są to...
Nowy produkt
Purpurowy Ya Bao (2019) – są to pączki herbaty z dzikich drzew pu-erhu z prowincji Yunnan.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Purpurowy Ya Bao (2019) – są to pączki herbaty z dzikich drzew pu-erhu z prowincji Yunnan. Herbata najbardziej naturalna ze wszystkich znanych, ponieważ pączki nie wymagają żadnej dodatkowej obróbki (suszone na słońcu). Kolor naparu jest praktycznie przezroczysty o bardzo eleganckim zapachu oraz lekko słodkawym smaku. Zawiera w sobie duża ilość przeciwutleniaczy, co nadaje tej herbacie właściwości lecznicze.
Wpływ na organizm: Ya Bao zawiera dużą ilość witamin, wśród których znajdują się m.in. witaminy A, B, C, P, PP, E. Zawarte są w niej również mikroelementy takie jak magnez, fluor, cynk, potas i inne.
Inne właściwości herbaty:
- dzięki witaminom C i E poprawia ogólny stan skóry;
- znacznie obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi;
- stosowana w celach leczniczych - w ciągu trzech miesięcy prawie całkowicie usuwa toksyny z organizmu;
- obniża ciśnienie krwi i zapobiega tworzeniu się blaszek cholesterolu;
- wspiera układ odpornościowy organizmu;
- dobrze wpływa na układ trawienny.
Waga netto: 25-100g
Parzenie: 5-7 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 6-7 razy.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka
Zbiór: wiosna 2019
Kraj pochodzenia: Chiny, Yunnan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.