Herbata Sheng Pu-Erh Bada Hill Chen Sheng Hao (na wagę)

Nowy produkt

Herbata Sheng Pu-Erh Bada Hill Chen Sheng Hao - mocno sprasowane surowe liscia herbaty pu-erh w formie ”ciastka”. Pochodzi z prowincji Yunnan.

Więcej szczegółów

30,00 zł brutto

Więcej informacji

Herbata Sheng Pu-Erh Bada Hill Chen Sheng Hao - mocno sprasowane surowe liscia herbaty pu-erh w formie ”ciastka”. Pochodzi z prowincji Yunnan.

Chen Sheng Hao - to marka herbaty Pu-erh, która została założona w 2008 roku wielkim miłośnikiem herbaty, pochodzącym z Guangdong panem Chen Sheng He.

W 2008 roku podpisał kontrakt z ponad 100 mieszkańcami Lao Ban Zhang o wyłączności na ich herbaty. Właśnie wtedy stała się znana marka Pu-erh Chen Sheng Hao, a wkrótce pan Chen Sheng He zaczął produkować herbatę z Yi Wu, Naka, Nan Nuo i Bu Lang.

Surowiec do tej herbaty pu-erh zebrano ze starego drzewa, którego wiek wynosi ponad 380 lat, z góry Bada jednej z sześciu najbardziej znanych herbacianych gór prowincji Yunnan (巴达山, Bada Mountains) znajduje się na granicy Xishuangbanna i Birmy. Największa wysokość - 2249 metrów, najbardziej niska wysokość na brzegach rzeki Nanlan na poziomie 668 metrów.

Średnia roczna temperatura wynosi 18 ° C, a wilgotność względna 85%, 126 dni mgły w roku to jest idealny klimat dla wzrostu drzewa i liści herbaty. Chińczycy między sobą nazywają ją „ekonomiczną”, tak jak dla pełnej ceremonii wystarczy zaledwie 5 gramów herbaty. Herbata ma bardzo silną energię, którą można poczuć już po pierwszym łyku.

Herbata wyprodukowana według technologii tradycyjnej, w sposób ręczny z zastosowaniem kamiennego prasa i parowego ciśnienia, sterylizacji parą wodną w wysokiej temperaturze, dzięki czemu liście stają się jasne, pozostają grube, srebrne włoski, powierzchnia nie rozpada się, można powiedzieć, że zewnętrzne cechy tej herbaty są zgodne z wewnętrznymi.

Aromat herbaty czysty, wysoki. Trwały, utrzymuje się do końca picia herbaty, stopniowo zamienia się w miodowy smak, na podniebieniu i ustach pozostaje na długo. W ciągu 3 sekund następuje jasny posmak. Herbaciany napar jasny, przejrzysty, ma przyjemny odcień. Zachęca do dalszego parzenia herbaty.

Wpływ na organizm: Pobudza i orzeźwia, usuwa toksyny z organizmu, poprawia pracę układu sercowo-naczyniowego, odpręża układ mięśniowy. Taką herbatę lepiej nie pić na noc, również nie zaleca się jej pić na pusty żołądek.

Waga netto: 10g

Parzenie: 5-6 g herbaty, 100 ml wody o temp. 95-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-7 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan

Zbiór: wiosna 2014

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Yunnan

Chiny, prowincja Yunnan

Produkty powiązane