Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Ostatnio przeglądane
Shu Pu-Erh Bang Wei – mocno...
Nowy produkt
Shu Pu-Erh Bang Wei – mocno sprasowane liście herbaty pu-erh w formie "ciastka"o wadzę 357g. Wyprodukowana manufakturą Mehghai, marka Da Yi. Pochodzi z prowincji Yunnan.
Herbata Shu Pu-Erh Bang Wei – mocno sprasowane liście herbaty pu-erh w formie "ciastka"o wadzę 357g. Wyprodukowana w prowincji Yunnan.
Herbata zachwyca aromatem przewiewnej waty słodkiej z nutami owocowymi i orzechowymi. Herbata charakteryzuje się bardzo miękką i delikatną słodyczą. Napar jest miękki, gładki w smaku, parzy się intensywnie. Kolor naparu jest nasycony czarny, ale nie mętny. Od drugiego przelewu pojawia się kwaskowatość oraz lekka cierpkość młodego orzecha. Herbata parzy się przez długi czas.
Wpływ na organizm: Ma silne działanie tonizujące, poprawia trawienie, spala tłuszcz, zwiększa odporność organizmu, w chłodną porę dobrze ogrzewa.
Waga netto: 50-100g
Parzenie: 5-7 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-6 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka lub zagotować w imbryku o pojemności 0,5 litra.
Zbiór: 2016 rok
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.