Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Ostatnio przeglądane
Herbata Shu Pu-Erh z Lincang (2017) –...
Nowy produkt
Herbata Shu Pu-Erh z Lincang (2017) – mocno sprasowane liście herbaty pu-erh w formie ”cegły” o wadzę 250g. Pochodzi z miejscowości Lincang w prowincji Yunnan.
Herbata Shu Pu-Erh z Lincang (2017) – mocno sprasowane liście herbaty pu-erh w formie ”cegły” o wadzę 250g. Pochodzi z miejscowości Lincang w prowincji Yunnan.
Herbata wyprodukowana w manufakturze Yongde Xin Wen Tea Factory pod marką Yong Zhen, która znajduje się w miejscowości Lincang prowincji Yunnan.
Przeważnie Shu Pu-Erhy mają wspólny orzechowy mianownik, lekko wysuszający z cierpkawo-goryczkowym posmakiem.
Herbata, którą przedstawiamy, posiada aromat chińskich daktyli i owoców, przyjemnie słodkawy smak.
Kolor naparu od pierwszego przelewu dosyć głęboki, ciemny, intensywny, z wysoką klarownością, utrzymuje się praktycznie do ostatniego. Faktura gęsta i wysokooleista. Przy każdym parzeniu owocowy smak, długo utrzymujący się w ustach.
Działanie: Delikatnie i płynnie napełnia energią, bardzo delikatnie wstrząsa, łagodzi zmęczenie, stres, niepokojące myśli. Ma silne działanie tonizujące, poprawia trawienie, spala tłuszcz, zwiększa odporność organizmu, w chłodną porę dobrze ogrzewa.
Waga netto: 25-250 g
Parzenie: 5-7 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 10-12 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka lub zagotować w imbryku o pojemności 0,5 litra.
Wyprodukowany: 2017 rok
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan, Lincang
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.