Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Ostatnio przeglądane
Herbata Sheng Pu-Erh Yue Guang Bai...
Nowy produkt
Herbata Sheng Pu-Erh Yue Guang Bai (Księżycowy blask)(2024) z chińskiej prowincji Yunnan, zbiór 2024 roku.
Herbata Sheng Pu-Erh Yue Guang Bai (Księżycowy blask)(2024) – zielony (sheng) pu-erh z prowincji Yunnan, zbiór 2024 roku.
"Księżycowy blask" - znany jako "biały pu-erh" - specjalny zielony (sheng) pu-erh, różniący się sposobem przetwarzania, w którym liście po zbiorze pozostawia się do zwiędnięcia w nocy, a nie na słońcu, jak to się zwykle dzieje w przypadku mao cha. Duża iłość matowo-srebrzystych, dużych, owłosionych tipsów nadaje herbacie atrakcyjny wygląd.
Napar ma żółtawy kolor i pachnie przede wszystkim ziołami z domieszką owoców. Smak jest słodki, bardzo złożony i rozwija się z każdym kolejnym naparem, kiedy dopiero stopniowo pojawia się odrobina goryczy i pobudzający, wyraźny smak charakterystyczny dla zielonego (Sheng) Puera.
Wpływ na organizm: Sheng Pu-Erh jest bardzo korzystny dla zdrowia, ponieważ jest doskonałym naturalnym przeciwutleniaczem. Ma działanie oczyszczające, poprawia trawienie, bardzo dobrze działa po spożyciu ciężkich i tłustych dań – normalizuje przemianę materii i pomaga w odchudzaniu. Sheng pu-erh to herbata, która pobudza i rozgrzewa. Nie można jednak pić Sheng pu-erh na pusty żołądek, ponieważ może to powodować ból i dyskomfort oraz przyczynić się do zaostrzenia zapalenia błony śluzowej żołądka.
Waga netto: 25-50g
Parzenie: 5-7 g herbaty, 100 ml wody o temp. 95-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 4-5 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan
Zbiór: 2024 rok
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.