Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Ostatnio przeglądane
Kwiaty jaśminu (Jasminum officinale)...
Nowy produkt
Kwiaty jaśminu (Jasminum officinale) - aromatyczne pąki jaśminu wykorzystywane są od wieków w kulturze chińskiej do tworzenia wyjątkowych naparów oraz do naturalnego aromatyzowania herbat. Ich delikatny, kwiatowy profil wnosi subtelną słodycz, świeżość i elegancką, odprężającą nutę do naparu.
Kwiaty jaśminu (Jasminum officinale) - aromatyczne pąki jaśminu wykorzystywane są od wieków w kulturze chińskiej do tworzenia wyjątkowych naparów oraz do naturalnego aromatyzowania herbat. Ich delikatny, kwiatowy profil wnosi subtelną słodycz, świeżość i elegancką, odprężającą nutę do naparu.
Kwiaty jaśminu nie zawierają kofeiny, dlatego świetnie sprawdzają się także wieczorem — jako napar solo lub dodatek do herbaty.
To naturalny sposób, aby wzbogacić smak ulubionej herbaty i stworzyć pełniejszy, harmonijny bukiet aromatów. Pąki jaśminu pięknie rozwijają się podczas parzenia, dając delikatny, kwiatowy napar ceniony w kulturze gongfu i ceremonii herbacianej.
Parzenie:
4-5 g kwiatów, 200 ml wody o temp. 90-100 °C. Po zalaniu wodą, napar parzą w ciągu 2-3 minuty, po czym można go pić. Minimalna ilość parzeń: 4-5 razy.
Dodając kwiaty jaśminu do herbaty i parząc ją w tradycyjny sposób - na czajnik 400-500 ml wystarczy pełnej łyżeczki kwiatów.
Zaparzając herbatę w Chiński sposób przelewami - na gaiwan (120-150ml) wystarczy 6-7 pąków (kwiatów) jaśminu.
Najlepiej parzyć w:
kubku z sitkiem i przykrywką, czajniku, gaiwanie, szklance
Waga netto: 25–50 g
Zbiór: 2025
Kraj pochodzenia: Chiny
Zdjęcia produktów mogą nieznacznie różnić się od rzeczywistości.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.