Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Ostatnio przeglądane
Herbata biała Da Yi Bai Cha (2025) –...
Nowy produkt
Herbata biała Da Yi Bai Cha (2025) – to mistrzowsko przygotowana biała herbata o intensywnie słodko-ziołowym aromacie. Jej żółtawy, błyszczący napar urzeka złożonym zapachem owoców z delikatną nutą ziół. W smaku jest wyraźna, słodka i subtelnie cierpka, pozbawiona jakiejkolwiek goryczy czy ściągającej nuty.
Herbata biała Da Yi Bai Cha (2025) – to mistrzowsko przygotowana biała herbata o intensywnie słodko-ziołowym aromacie. Jej żółtawy, błyszczący napar urzeka złożonym zapachem owoców z delikatną nutą ziół. W smaku jest wyraźna, słodka i subtelnie cierpka, pozbawiona jakiejkolwiek goryczy czy ściągającej nuty.
To jedna z nielicznych nowych białych herbat, które dzięki wyjątkowej jakości szybko zyskały popularność nie tylko w Chinach, ale także na całym świecie. Znana jako „biała herbata przetwarzana nową technologią”, pochodzi od nowego szczepu Fu Ding Da Bai, wyhodowanego w 1968 roku w regionie Fu Ding. Unikalność tej herbaty polega na zastosowaniu dodatkowego etapu delikatnego formowania liści, dzięki czemu listki są lekko uszkodzone i ulegają większej oksydacji przed suszeniem — co nadaje naparowi niepowtarzalny charakter i głębię smaku.
Dzięki swojemu oryginalnemu wyglądowi i owocowemu aromatowi, Biały Śnieżny Smok bywa często porównywana do znanego tajwańskiego oolonga Dong Fang Mei Ren, co świadczy o jej wysokim potencjale smakowym i renomie.
Waga netto: 25-100g
Parzenie: 6 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-9 razy.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka
Zbiór: 2025
Kultywar: Fu Ding Da Bai 福鼎大白
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Fujian
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.