Jiaogulan, gynostemma - zioło nieśmiertelności

Nowy produkt

Jiaogulan, Gynostemma, Jiao Gu Lan, Południowy żeń-szeń, Gynostemma pentaphyllum - pnąca roślina z rodziny Dyniowatych, pochodząca z południowych krańców Chin, północnego Wietnamu , Korei Południowej i Japonii. W tłumaczeniu z chińskiego Jiaogulan oznacza "Pnąca orchidea". Za wzmacniające działanie i efekt odmładzający roślina jest również nazywana "Ziołem Nieśmiertelności".

Więcej szczegółów

10,00 zł brutto

10,00 zł za 1szt.

Więcej informacji

Jiaogulan, Gynostemma, Jiao Gu Lan, Południowy żeń-szeń, Gynostemma pentaphyllum - pnąca roślina z rodziny Dyniowatych, pochodząca z południowych krańców Chin, północnego Wietnamu , Korei Południowej i Japonii. W tłumaczeniu z chińskiego Jiaogulan oznacza "Pnąca orchidea". Za wzmacniające działanie i efekt odmładzający roślina jest również nazywana "Ziołem Nieśmiertelności".

Wpływ na organizm: Według medycyny chińskiej Jiaogulan może: hamować namnażanie się komórek nowotworowych, zwiększać sprawność mięśnia sercowego, przeciwdziałać marskości wątroby, jest inhibitorem dla niektórych bakterii, np. w ich obecności ginie staphylococcus aureus (gronkowiec złocisty), reguluje ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy i zawałowi serca, poprawia funkcje nerek, picie wieczorem naparu poprawia jakość i długość snu, antydepresant - utrzymuje stan równowagi organizmu, stymuluje wytwarzanie tlenku azotu, który odblokowuje i poszerza naczynia krwionośne, podnosi odporność, ma działanie przeciwzapalne m. in. na wrzody żołądka, reguluje poziom cukru we krwi, zwiększa wydolność układu oddechowego, poprawia przemianę materii, reguluje przepływ krwi, usuwa zastoje krwi, działa przeciwbólowo, przeciwdziała pogrubianiu się ścianek żył na skutek syntezy białek i DNA, chroni DNA przed uszkodzeniem, co opóźnia proces starzenia się organizmu.

Waga netto: 6-8g (kulka osobno zapakowana)

Parzenie: 2-3 g liści, 150 ml wody o temp. 85-95 °C. Pić przelewami ze stopniowym wzrostem ekspozycji. Minimalna ilość parzeń: 4-5 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka.

Zbiór: 2019 rok

Kraj pochodzenia: Chiny

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Produkty powiązane