Brak produktów
Herbata zielona Xi Hu Long Jing (Studnia smoka z jeziora Xi Hu,...
Herbata zielona Bai Mao Hou. Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Białowłosa...
Herbata czerwona Dian Hong Mao Feng (wiosna 2018)(Ceremonialna)-...
Wygodny biały porcelanowy zestaw do zaparzania herbaty w podróży....
Herbata czerwona Wuyi Hong Cha – lekko skręcony liść średniej wielkości,...
Herbata oolong Mi Lan Xiang Phoenix Dan Cong - „Samotne krzewy o zapachu...
Herbata oolong Huang Zhi Xiang Phoenix Dan Cong - "Samotne krzewy z gór...
Herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan Cong."Ba Xiang" - "Ośmiu...
Herbata Shu Pu-Erh (Tuling, 703) – mocno sprasowane liscia herbaty...
Herbata Oolong Bai Ji Guan (Biały koguci grzebień) – wyjątkowy oolong z...
Herbata oolong Dong Ding - to wspaniały wysokogórski tajwański oolong,...
Herbata czerwona Dian Hong Jin Zhen (金針, Złote Igły) - tradycyjna...
Herbata oolong Dong Fang Mei Ren (Oriental Beauty) – słynna herbata, w...
Herbata Oolong Shui Xian (水仙)( Narcyz) – w języku chińskim nazwę herbaty...
Ostatnio przeglądane
Herbata czerwona Yunnan Hong Cha (...
Nowy produkt
Herbata czerwona Yunnan Hong Cha ( 滇红) - klasyczna czerwona herbata z prowincji Yunnan.
Herbata czerwona Yunnan Hong Cha ( 滇红) - klasyczna czerwona herbata z prowincji Yunnan.
Pełna nazwa tej herbaty Yunnan Hong Cha - Czerwona herbata z prowincji Yunnan. Yunnan jest znany herbatą Pu-Erh i czerwoną herbatę tam zaczęli robić nie tak dawno temu, około 1950 roku. Przy tym istnieją już dziesiątki odmian czerwonej herbaty z prowincji Yunnan. Większość z tych herbat - jak wino deserowe: pyszne, kolorowe, słodkie, zrozumiałe. Doskonale nadają się na co dzień i pod każdą okazję. Z nimi można i spokojnie medytować i gości zaprosić.
Yunnan Hong Cha - najbardziej klasyczna czerwona herbata z prowincji Yunnan, z właściwymi jej słodkimi, jasnymi nutami z małą cierpkością i lekkim smakiem wędzonej brzoskwini i białych winogron.
Kolor naparu od pomarańczowo-czerwony do jasnobrązowego. Smak pełny, jasny, posmak mocno słodki, miodowy.
Wpływ na organizm: Yunnan Hong Cha bardzo dobrze odświeża i orzeźwia, dlatego tą herbatę dobrze pić rano. Ona również doskonale rozgrzewa, dlatego szczególnie polecana jest do zimnej i deszczowej pogody i przy przeziębieniach. Także czerwona herbata jest bardzo przydatna dla zrównoważenia psychicznego, prowadzi myśli do porządku. Ponadto, Hong Cha przydatna jest dla układu pokarmowego i krążenia.
Waga netto: 10g
Parzenie: 5 g herbaty, 100 ml wody o temp. 95-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 6-8 razy.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan
Zbiór: kwiecień 2017
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.