Najczęściej kupowane

Nowe produkty

Promocje

Brak promowanych produktów w tym momencie.

Ostatnio przeglądane

Herbata oolong Si Ji Chun

Nowy produkt

Herbata oolong Si Ji Chun – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ o. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Więcej szczegółów

16,00 zł brutto

16,00 zł za 10g

Więcej informacji

Herbata oolong Si Ji Chun – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ o. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Zrobiony o każdej porze roku "Kursy Zhi Chun" wyróżnia się delikatnym, subtelnym smakiem i zapachem, mimo że rośnie na małych wysokościach. A plony zbierają do 6 razy w roku. W procesie przetwarzania herbaty liścia przeszli wielokrotne skręcanie, lekką fermentację i umiarkowane nagrzewanie.

W postaci suchej – drobne węzełki błotno-zielonych tonów z maleńkimi sadzonkami. Zapach suchej herbaty słodki, trawiasto-kwiatowy. Napar przezroczysty, bardzo jasny z zielono-żółtym odcieniem.

Bukiet gotowej herbaty lekki, wesoły, trawiasto-kwiatowy z nutą brzoskwiń, jagód jałowca i pestek dyni. Smak jest świeży, miękki, lekki, słodkawy, bez goryczy lub cierpkości. Delikatny, kwiatowy zapach z nutą wanilii i brzoskwini. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Wpływ na organizm: Herbata oolong Si Ji Chu do codziennego picia – lekka i wesoła, łatwa w zaparzaniu i hojny na pozytywne emocje. Wpływ orzeźwiający, delikatnie tonizuje, dodaje optymizmu.

Waga netto: 10g

Parzenie: 6 g herbaty, 100-150 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-8 razy.

Najlepiej parzyć w: czajnik dla mocno-fermentowanych oolongów z purpurowej porowatej gliny lub gaiwan

Zbiór: wiosna 2018

Kraj pochodzenia: Taiwan

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Produkty powiązane