Brak produktów
Herbata zielona Xi Hu Long Jing (Studnia smoka z jeziora Xi Hu,...
Herbata zielona Bai Mao Hou. Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Białowłosa...
Herbata czerwona Dian Hong Mao Feng (wiosna 2018)(Ceremonialna)-...
Wygodny biały porcelanowy zestaw do zaparzania herbaty w podróży....
Herbata czerwona Wuyi Hong Cha – lekko skręcony liść średniej wielkości,...
Herbata oolong Mi Lan Xiang Phoenix Dan Cong - „Samotne krzewy o zapachu...
Herbata oolong Huang Zhi Xiang Phoenix Dan Cong - "Samotne krzewy z gór...
Herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan Cong."Ba Xiang" - "Ośmiu...
Herbata Shu Pu-Erh (Tuling, 703) – mocno sprasowane liscia herbaty...
Herbata Oolong Bai Ji Guan (Biały koguci grzebień) – wyjątkowy oolong z...
Herbata oolong Dong Ding - to wspaniały wysokogórski tajwański oolong,...
Herbata czerwona Dian Hong Jin Zhen (金針, Złote Igły) - tradycyjna...
Herbata oolong Dong Fang Mei Ren (Oriental Beauty) – słynna herbata, w...
Herbata Oolong Shui Xian (水仙)( Narcyz) – w języku chińskim nazwę herbaty...
Ostatnio przeglądane
Herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan...
Nowy produkt
Herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan Cong."Ba Xiang" - "Ośmiu Nieśmiertelnych". Region uprawy - prowincja Guangdong.
Herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan Cong."Ba Xiang" - "Ośmiu Nieśmiertelnych". Region uprawy - prowincja Guangdong.
Zapach: słodkawy z nutą pieczonych owoców i jagód, karmelowy, z miodowymi nutami.
Napar: żółty (kolor curry), przezroczysty.
Smak i posmak: pieczone owoce (pieczone skórki cytrusów) i wyroby cukiernicze (chleb, bułki, ciasteczka). Lekki karmelowy smak z orzeźwiającym posmakiem. W późniejszych przelewach pieczony smak płynnie przechodzi w słodycz. Bardzo lekka suchość w ustach. Świetny balans, jest bardzo tolerancyjna do czasu parzenia, nie ujawnia się gorycz.
Wpływ na organizm: herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan Cong, prowadzi do harmonii cały organizm, wzmacnia i ogrzewa.
Waga netto: 10g
Parzenie: 7-8 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 6-8 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: czajnik, gaiwan, nie wolno parzyć w kubku lub filiżance
Zbiór: wiosna 2018
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Guangdong
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.