Brak produktów
Herbata zielona Xi Hu Long Jing (Studnia smoka z jeziora Xi Hu,...
Herbata zielona Bai Mao Hou. Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Białowłosa...
Herbata czerwona Dian Hong Mao Feng (wiosna 2018)(Ceremonialna)-...
Wygodny biały porcelanowy zestaw do zaparzania herbaty w podróży....
Herbata czerwona Wuyi Hong Cha – lekko skręcony liść średniej wielkości,...
Herbata oolong Mi Lan Xiang Phoenix Dan Cong - „Samotne krzewy o zapachu...
Herbata oolong Huang Zhi Xiang Phoenix Dan Cong - "Samotne krzewy z gór...
Herbata oolong Ba Xiang Phoenix Dan Cong."Ba Xiang" - "Ośmiu...
Herbata Shu Pu-Erh (Tuling, 703) – mocno sprasowane liscia herbaty...
Herbata Oolong Bai Ji Guan (Biały koguci grzebień) – wyjątkowy oolong z...
Herbata oolong Dong Ding - to wspaniały wysokogórski tajwański oolong,...
Herbata czerwona Dian Hong Jin Zhen (金針, Złote Igły) - tradycyjna...
Herbata oolong Dong Fang Mei Ren (Oriental Beauty) – słynna herbata, w...
Herbata Oolong Shui Xian (水仙)( Narcyz) – w języku chińskim nazwę herbaty...
Ostatnio przeglądane
Herbata czerwona Keemun Mao Feng...
Nowy produkt
Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.
Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.
Napar ma łagodny, owocowy zapach, z nutą suszonych moreli i śliwek. Cierpkość czerwonej herbaty rozpływa się w słodkim miodowym posmaku.
Wpływ na organizm: Czerwona herbata Keemun Mao Feng odświeża oddech i prowadzi profilaktykę próchnicy; rozpuszcza nadmiar tkanki tłuszczowej i chroni przed miażdżycą; aktywuje trawienie; normalizuje przemianę materii i wiązania toksycznych metabolitów; stabilizuje procesy nerwowe i zmniejsza podatność organizmu na stres; ma trwały efekt odmładzający.
Keemun — to najlepsza ochrona przed zimnem i przeziębieniem w sezonie jesienno-zimowym, czy też w chłodne dni. Dzięki swojej ognistej naturze doskonale rozgrzewa i tonizuje, usuwa zmęczenie i dodaje sił witalnych.
Obniża również poziom cukru we krwi, poprawia trawienie i usuwa toksyny, zapobiega rozwojowi chorób sercowo-naczyniowych, poprawia przepływ krwi do mózgu i mięśni, a także zwiększa intensywność pracy serca. Doskonale łagodzi skurcze i ból głowy.
Waga netto: 10g
Parzenie: 5 g herbaty, 100 ml wody o temp. 100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-7 razy.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan
Zbiór: kwiecień 2018
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Anhui, powiat Qimen
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.