Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2024)

New product

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2024) – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

More details

48,00 zł VAT incl.

  • 25 g
  • 50 g

More info

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium) (2024) - jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Zrobiony o każdej porze roku "Kursy Zhi Chun" wyróżnia się delikatnym, subtelnym smakiem i zapachem, mimo że rośnie na małych wysokościach. A plony zbierają do 6 razy w roku. W procesie przetwarzania herbaty liście przeszli wielokrotne skręcanie, lekkie utlenienie i umiarkowane nagrzewanie.

W postaci suchej – drobne węzełki błotno-zielonych tonów z maleńkimi sadzonkami. Zapach suchej herbaty słodki, trawiasto-kwiatowy. Napar przezroczysty, bardzo jasny z zielono-żółtym odcieniem.

Bukiet gotowej herbaty lekki, trawiasto-kwiatowy z nutą brzoskwiń, jagód jałowca i pestek dyni. Smak jest świeży, miękki, lekki, słodkawy, bez goryczy lub cierpkości. Delikatny, kwiatowy zapach z nutą wanilii i brzoskwini. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Wpływ na organizm: Herbata oolong Si Ji Chu do codziennego picia – lekka i wesoła, łatwa w zaparzaniu i hojna na pozytywne emocje. Wpływ orzeźwiający, delikatnie tonizuje, dodaje optymizmu.

Waga netto: 25g-50g

Parzenie: 6 g herbaty, 100-150 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-8 razy.

Najlepiej parzyć w: czajnik dla mocno-fermentowanych oolongów z purpurowej porowatej gliny lub gaiwan

Zbiór: wiosna 2024

Kraj pochodzenia: Taiwan

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2024)

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2024)

Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2024) – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).

Accessories