No products
Prices are tax included
Viewed products
Herbata oolong Si Ji Chun...
New product
Herbata oolong Si Ji Chun (Premium)(2024) – jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).
Herbata oolong Si Ji Chun (Premium) (2024) - jeden z najbardziej popularnych tajwańskich oolongów "Wiosna Czterech Pór roku" pojawił się w latach 80-tych XX wieku w wyniku hodowli lokalnych odmian herbaty regionu Muzha (Północ w. Taiwan, obwód administracyjny Taipei).
Zrobiony o każdej porze roku "Kursy Zhi Chun" wyróżnia się delikatnym, subtelnym smakiem i zapachem, mimo że rośnie na małych wysokościach. A plony zbierają do 6 razy w roku. W procesie przetwarzania herbaty liście przeszli wielokrotne skręcanie, lekkie utlenienie i umiarkowane nagrzewanie.
W postaci suchej – drobne węzełki błotno-zielonych tonów z maleńkimi sadzonkami. Zapach suchej herbaty słodki, trawiasto-kwiatowy. Napar przezroczysty, bardzo jasny z zielono-żółtym odcieniem.
Bukiet gotowej herbaty lekki, trawiasto-kwiatowy z nutą brzoskwiń, jagód jałowca i pestek dyni. Smak jest świeży, miękki, lekki, słodkawy, bez goryczy lub cierpkości. Delikatny, kwiatowy zapach z nutą wanilii i brzoskwini. Przyjemny, orzeźwiający posmak.
Wpływ na organizm: Herbata oolong Si Ji Chu do codziennego picia – lekka i wesoła, łatwa w zaparzaniu i hojna na pozytywne emocje. Wpływ orzeźwiający, delikatnie tonizuje, dodaje optymizmu.
Waga netto: 25g-50g
Parzenie: 6 g herbaty, 100-150 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-8 razy.
Najlepiej parzyć w: czajnik dla mocno-fermentowanych oolongów z purpurowej porowatej gliny lub gaiwan
Zbiór: wiosna 2024
Kraj pochodzenia: Taiwan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
No customer reviews for the moment.