No products
Prices are tax included
Viewed products
Herbata czerwona Keemun Mao Feng...
New product
Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.
Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.
Napar ma łagodny, owocowy zapach, z nutą suszonych moreli i śliwek. Cierpkość czerwonej herbaty rozpływa się w słodkim miodowym posmaku.
Wpływ na organizm: Czerwona herbata Keemun Mao Feng odświeża oddech i prowadzi profilaktykę próchnicy; rozpuszcza nadmiar tkanki tłuszczowej i chroni przed miażdżycą; aktywuje trawienie; normalizuje przemianę materii i wiązania toksycznych metabolitów; stabilizuje procesy nerwowe i zmniejsza podatność organizmu na stres; ma trwały efekt odmładzający.
Keemun — to najlepsza ochrona przed zimnem i przeziębieniem w sezonie jesienno-zimowym, czy też w chłodne dni. Dzięki swojej ognistej naturze doskonale rozgrzewa i tonizuje, usuwa zmęczenie i dodaje sił witalnych.
Obniża również poziom cukru we krwi, poprawia trawienie i usuwa toksyny, zapobiega rozwojowi chorób sercowo-naczyniowych, poprawia przepływ krwi do mózgu i mięśni, a także zwiększa intensywność pracy serca. Doskonale łagodzi skurcze i ból głowy.
Waga netto: 25-50g
Parzenie: 5 g herbaty, 100 ml wody o temp. 100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-7 razy.
Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan
Zbiór: wiosna 2024
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Anhui, powiat Qimen
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
No customer reviews for the moment.