No products
Prices are tax included
Viewed products
Herbata czerwona Meng Ding Hong Mei...
New product
Herbata czerwona Meng Ding Hong Mei (2024) - oryginalna czerwona herbata z rezerwatu przyrody w górach Meng Ding Shan w prowincji Syczuan.
Herbata czerwona Meng Ding Hong Mei (2024) - oryginalna czerwona herbata z rezerwatu przyrody w górach Meng Ding Shan w prowincji Syczuan.
Jasny, miękki aromat z nutami róży, podkreślona tym, że w procesie suszenia herbatę na krótki czas umieszczano obok małych pąków róży Mei Gui Hua, w ten sposób odbywa się proces delikatnej, naturalnej aromatyzacji. W rezultacie otrzymujemy harmonijną i delikatną kompozycję aromatyczną (róża lekko uzupełnia owocowy słodki aromat czerwonej herbaty).
Zapach jest łagodny, ale jednocześnie bogaty. Jasne nuty kwiatów i suszonych owoców (brzoskwinia, morela). Korzenny aromat wanilii, wyrobów cukierniczych.
Kolor naparu kasztanowy, czerwony z żółtawym odcieniem.
Smak jest jasny i bogaty, ale jednocześnie miękki, z lekką cierpkością. Roślinny smak z przyjemnym jagodowym i mentolowym posmakiem. Wszystko to na tle głównego smakowej "melodii" czerwonej herbaty: charakterystycznej nuty chleba ze słodkimi nutami dojrzałych owoców.
Posmak jest bogaty, orzeźwiający, słodkawy z lekką kwaskowatością.
Wpływ na organizm: Wspaniała czerwona herbata do codziennego parzenia herbaty. Szczególnie piękna będzie w chłodnym okresie roku, w czasie deszczu, a także rano do podnoszenia tonu i nastroju.
Przyjemnie rozgrzewa, delikatnie ożywia, prowadzi myśli do porządku. Tworzy atmosferę przytulności, równowagi i harmonii. Dobrze usuwa zmęczenie i odświeża spojrzenie.
Waga netto: 25-50g
Parzenie: 5-6 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 6-7 razy.
Najlepiej parzyć w: czajnik z porowatej gliny do czerwonej herbaty lub gaiwan
Zbiór: kwiecień 2024 rok
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Syczuan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.
No customer reviews for the moment.