Brak produktów
Ostatnio przeglądane
Herbata czerwona Jin Mao Hou -...
Nowy produkt
Herbata czerwona Jin Mao Hou - czerwona herbata wyprodukowana w prowincji Yunnan. Droga elitarna herbata. Ma potężny wpływ na organizm, z masą zalet w aromacie, smaku i jakości.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Herbata czerwona Jin Mao Hou - czerwona herbata wyprodukowana w prowincji Yunnan. Droga elitarna herbata. Ma potężny wpływ na organizm, z masą zalet w aromacie, smaku i jakości. Bardzo wieloaspektowa, otwiera się stopniowo, od przelewu do przelewu, dając ciekawą mieszankę nut orzechowych, czekoladowych, jagodowych, miodowych i piernikowych.
Herbata jest wytwarzana tylko z wiosennych górnych pąków herbacianych skręconych w eleganckie złote spirale. Herbata nabiera złotego koloru w procesie fermentacji. A jej fermentacja jest dość wysoka - 45-50 %. Jin Mao Hou jest uprawiany na północy prowincji Yunnan, w regionie uważanym za jeden z najbardziej ekologicznych obszarów. To piękna herbata o gęstym naparze, bogatym aromacie i intensywnym smaku.
Bogaty złoty rubinowy kolor naparu.
Wpływ na organizm: Herbata czerwona Jin Mao Hou :
- Szczególnie bogata w witaminę A, która zapobiega pogorszeniu wzroku, wzmacnia dziąsła, zęby i kości, przyczynia się do szybkiego wzrostu włosów,
- Pozytywnie wpływa na mikroflorę jelitową, usuwa toksyny z organizmu,
- Zawiera grupę witamin z grupy B, która odżywia organizm węglowodanami, wzmacnia układ nerwowy, oczyszcza krew i rozszerza naczynia krwionośne,
- Zawiera witaminę K, która wspomaga krzepnięcie krwi.
Waga netto: 25 g
Parzenie: 5-6 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-6 razy. Przed rozpoczęciem parzenia, herbatę należy zalać wrzącą wodą i wylać wodę dla obudzenia listka.
Najlepiej parzyć w: czajnik z porowatej gliny do czerwonej herbaty lub gaiwan
Zbiór: marzec 2020 rok
Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.