Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) (2018)

Nowy produkt

Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.

Więcej szczegółów

16,00 zł brutto

Więcej informacji

Herbata czerwona Keemun Mao Feng (祁門毛峰/祁门毛峰) - najbardziej znana chińska czerwona herbata (według europejskiej klasyfikacji — herbata czarna) z powiatu Qimen (祁门) prowincji Anhui w Chinach, o lekkim posmaku wina, owoców i sosny.

Napar ma łagodny, owocowy zapach, z nutą suszonych moreli i śliwek. Cierpkość czerwonej herbaty rozpływa się w słodkim miodowym posmaku.

Wpływ na organizm: Czerwona herbata Keemun Mao Feng odświeża oddech i prowadzi profilaktykę próchnicy; rozpuszcza nadmiar tkanki tłuszczowej i chroni przed miażdżycą; aktywuje trawienie; normalizuje przemianę materii i wiązania toksycznych metabolitów; stabilizuje procesy nerwowe i zmniejsza podatność organizmu na stres; ma trwały efekt odmładzający.

Keemun — to najlepsza ochrona przed zimnem i przeziębieniem w sezonie jesienno-zimowym, czy też w chłodne dni. Dzięki swojej ognistej naturze doskonale rozgrzewa i tonizuje, usuwa zmęczenie i dodaje sił witalnych.

Obniża również poziom cukru we krwi, poprawia trawienie i usuwa toksyny, zapobiega rozwojowi chorób sercowo-naczyniowych, poprawia przepływ krwi do mózgu i mięśni, a także zwiększa intensywność pracy serca. Doskonale łagodzi skurcze i ból głowy.

Waga netto: 10g

Parzenie: 5 g herbaty, 100 ml wody o temp. 100 °C. Minimalna ilość parzeń: 5-7 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan

Zbiór: kwiecień 2018

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Anhui, powiat Qimen

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Anhui

Chiny, prowincja Anhui

Produkty powiązane