Herbata biała Lao Bai Cha Shou Mei (2000)

Nowy produkt

Herbata biała  Lao Bai Cha Shou Mei – ekskluzywna biała herbata dla koneserów! Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Długowieczne Brwi". Herbata praktycznie nie została poddana mechanicznej obróbce lub obróbce cieplnej w procesie produkcji.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

300,00 zł brutto

300,00 zł za 1 szt.

Więcej informacji

Herbata biała  Lao Bai Cha Shou Mei – ekskluzywna biała herbata dla koneserów! Nazwa herbaty tłumaczy się jako "Długowieczne Brwi". Herbata praktycznie nie została poddana mechanicznej obróbce lub obróbce cieplnej w procesie produkcji. Ta herbata zachowała w sobie wszystkie cenne mikroelementy i witaminy zawarte w niej naturą.

Czas, w którym odbywa się zebranie tej herbaty – od końca kwietnia do początku czerwca. Można od razu odróżnić herbatę, która zbierana jest ręcznie, ona nie ma uszkodzonych i rozbitych liści. Mechaniczny proces narusza tę zasadę, przy nim liście się psują. Zbieranie Shou Mei odbywa się później niż Bai Mu Dan. Dlatego herbata Shou Mei jest ciemniejsza od herbaty Bai Mu Dan w kolorze, ale przy tym zachowuje swój jednolity kolor.

Niektóre odmiany mogą zabarwiać gotowy napój w ciemne odcienie, mając w składzie znaczną ilość czerwonych i czarnych liści.

Herbata Shou Mei ma jasny i bardzo intensywny smak, nawet w porównaniu z innymi białymi herbatami. Zapach suchego liścia u niej przypomina zapach jesiennych liści. Napar przezroczysty, żółtawego odcieniu. Bukiet gotowej herbaty świeży, lekki, kwiatowy z nutą ziół, malinowego liścia i zielonego jabłka. Smak delikatny, soczysty, kojący, słodki, z delikatną kwaskowatością i niuansami przypraw. Świeży, delikatny, kwiatowy zapach. Przyjemny, orzeźwiający posmak.

Wpływ na organizm: Herbata biała Shou Mei poprawia przemianę materii, korzystnie wpływa na pracę jelit. Zawiera przeciwutleniacze, które walczą z wolnymi rodnikami, co prowadzi do poprawy komórek organizmu.

Waga netto: 40g (hermetycznie zamknięta puszka)

Parzenie: 3-5 g herbaty, 100-150 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-9 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka

Zbiór: kwiecień 2000

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Fujian

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Fujian

Chiny, prowincja Fujian

Produkty powiązane