Biała herbata Bai Hao Yinzhen Zobacz większe

Herbata biała Bai Hao Yinzhen

Nowy produkt

Bai Hao Yinzhen (Yunnan Silver Needle, Srebrne Igły z Yunnan, Yinzhen) – słynna odmiana herbaty, która znajduje się w pierwszej dziesiątce najbardziej znanych.

Więcej szczegółów

22,00 zł brutto

Więcej informacji

Bai Hao Yinzhen (Yunnan Silver Needle, Srebrne Igły z Yunnan, Yinzhen) – słynna odmiana herbaty, która znajduje się w pierwszej dziesiątce najbardziej znanych. Zebrana w prowincji Yunnan, a jej kompozycja ułożona jest z wybranych wiosennych pączków krzewu herbacianego. W postaci suchej – wyselekcjonowane, duże, jasno-zielone pączki z ostrym czubkiem, obficie pokryte srebrnym włosem o delikatnym, kwiatowym zapachu. Napar z herbaty przezroczysty, o bardzo jasnym oliwkowym odcieniu. Bukiet gotowej herbaty jest lekki, świeży, słodki, kwiatowo-owocowy (biała porzeczka, mięta, nerola, majowa róża i zielone jabłko). Posiada delikatny, soczysty, słodkawy smak z dodatkiem kwaskowej nuty owoców cytrusowych oraz delikatny, kwiatowo-owocowy zapach.

Wpływ na organizm: Bai Hao Yinzhen uważana jest za najbardziej korzystną dla organizmu herbatę, co zostało potwierdzone najnowszymi badaniami medycznymi. Ma silne właściwości przeciwutleniające, pomaga w leczeniu chorób nowotworowych i sprzyja ich profilaktyce. Bai Hao Yinzhen oczyszcza organizm i wspomaga odchudzanie, obniża poziom cholesterolu i glukozy we krwi, pomaga w zapobieganiu chorób układu sercowo-naczyniowego i wydalaniu nadmiaru płynów z organizmu. Wzmacnia odporność, zapobiega osteoporozie, zwiększa krzepliwość krwi, leczy rany oraz poprawia stan skóry. Ekstrakty z białej herbaty w ostatnich latach coraz częściej dodawane są do pasty do zębów ze względu na działanie przeciwbakteryjne, a także znajdują się w środkach do pielęgnacji skóry. Dzięki dużej zawartości katechiny, witamin, pierwiastków śladowych i aminokwasów, Bai Hao Yinzhen nazywany jest „eliksirem wiecznej młodości”.

Waga netto: 10g - 100g

Parzenie: 5 g herbaty, 100 ml wody o temp. 90-100 °C. Minimalna ilość parzeń: 7-9 razy.

Najlepiej parzyć w: kubek z sitkiem i przykrywką, czajnik, gaiwan, szklanka

Zbiór: wiosna 2017

Kraj pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan

Zdjęcia niektórych produktów mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

Chiny, prowincja Yunnan

Chiny, prowincja Yunnan

Produkty powiązane